در سال های اخیر شرکت های تولید کننده گوشی های همراه یا به اصطلاح همان SmartPhone ها علاوه بر رونمایی از طراحی های بدیع و پیشرو خود، اقدام به انتشار نتایج بنچمارک و ارزیابی آن ها توسط نرم افزارها و تست های رایج و مورد قبول در سطح جهانی می کنند. نام AnTuTu و GeekBench نام هایی آشنا در زمینه ارزیابی قدرت پردازش و اسمارت فون ها هستند.
بنچمارک AnTuTu :
AnTuTu توسط یک شرکت چینی از سال 2010 توسعه داده شده است.AnTuTu نرم افزار های خود را صرفا برای پلتفرم اندروید و IOS ارائه کرده است. تست های AnTuTu به چند دسته تقسیم می شوند :
- UX
- RunTime
- MultiTask
- RAM
- RAM Operation
- RAM Speed
- CPU
- Integer
- Floating Point
- GPU
- 2D
- 3D
- I/O (Input/Output)
- Storage I/O
- Database I/O
رویکرد AnTuTu پوشش سناریوهایی است که کاربر ممکن است در دنیای واقعی و استفاده از تلفن همراه خود با آن ها روبرو شود، از همین رو دامنه تست های AnTuTu گسترده است. تا چندی پیش AnTuTu بصورت واقعی امکان تست MultiTasking رو پیاده سازی نکرده بود. البته با توجه به اینکه نسخه قبلی IOS به دلیل معماری پردازنده های مورد استفاده Single-Task بودند شاید کمی قابل توجیه بود. ولی پس از اینکه IOS هم امکان MultiTasking را در خود جای داد AnTuTu هم با تغییر رویکرد خود الگوریتم های MultiTasking را ارتقا داد و ارزیابی های قابل اعتماد تری ارائه می کند .
شاید در مورد تست های AnTuTu روی GPU بتوان این ایراد را گرفت که سطح گرافیک تست ها، با بازی های رایج در بازار فاصله ای قابل توجه دارد. بنابراین نمی توان گفت که با حالت اجرای بازی های روز، توسط کاربر قابل تطبیق هستند. پارامترهای ارزیابی GPU در نتایج تست AnTuTu را شاید بتوان بیشتر به عنوان یک معیار کیفی و نه خیلی دقیق مورد توجه قرار داد.
نسخه های شرکت های Samsung,Qualcomm, nVidia و Intel بطور رسمی از AnTuTu استفاده می کنند.
با توجه به اینکه GeekBench روی لینوکس قابل استفاده است، برای ارزیابی بردهای Embedded مبتنی بر ARM نیز می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
بنچمارک GeekBench :
بر خلاف AnTuTu که تنها دو پلتفرم حوزه تلفن های همراه را هدف قرار داده است، Geekbench یک نرم افزار Cross-Platform است وتمامی سیستم عامل های رایج دنیا نظیر : Windows, Linux, Android,IOS, MacOS را پشتیبانی می کند.
تست های GeekBench برای گوشی و سیستم های همراه شامل موارد زیر است :
- CPU
- Compute
- Battery
GeekBench الگوریتم های مختلفی را روی CPU اجرا کرده و قدرت پردازش آن را مورد بررسی قرار می دهد. بطور مثال الگوریتم های رمزنگاری مانند AES-256, یا الگوریتم های فشرده سازی ، الگوریتم های فیزیک مانند Gaussian Blur، پردازش صوت و پردازش تصویر از جمله موارد قابل ذکر هستند.
تست های GeekBench محدود تر از AnTuTu است، GeekBench تمرکز خود را روی CPU و RAM قرار داده و سناریوهای واقعی که کاربر ممکن است با آنها روبرو شود را پوشش نمی دهد. شاید بتوان گفت GeekBench بصورت انتزاعی اقدام به تست اجزا سیستم می کند.
شرکت و موسساتی نظیر Samsung,LG,HP,AMD,MediaTek,Microsoft,Nasa و Dell بصورت رسمی از GeekBench استفاده می کنند.
شایان ذکر است بنچمارک های دیگری هم جهت ارزیابی تلفن های همراه وجود دارد. در این مقاله سعی شد به دو مورد از مهمترین و رایج ترین موارد بپردازیم.
لینک های مفید :
ارسال پاسخ