نسخه اول Compute Module در آوریل سال 2014 بر اساس پردازنده BCM2835 ماژول اصلی Raspberry Pi تولید شد. بازارهای مختلف بسیاری از جمله اینترنت اشیا ( IoT )، خانه های هوشمند و اتوماسیون خطوط کارخانه ها ، جذب استفاده از Compute Module 1 شدند که از این جهت موفقیت بزرگی برای شرکت تولید کننده این ماژول محسوب می شد.
بعد از انتشار ( Compute Module1( CM1 ، دو نسل بعدی ماژول رسپری که از سریعترین بردهای Raspberry Pi محسوب میشوند، وارد بازار شدند. امروزه ( Compute Module 3 ( CM3 که بر اساس سخت افزار Raspberry Pi 3 است تا دو برابر حافظه رم بیشتر و 10 برابر عملکرد سریعتر CPU ماژول اصلی را دارا می باشد.
ایده تولید Compute Module، فراهم کردن مسیری آسان و مقرون به صرفه جهت تولید محصولات سفارشی بر پایه پلتفرم سخت افزاری و نرم افزاری Raspberry Pi بود. این ماژول دردسرهای طراحی برد PCB برای ارتباط سرعت بالا بین پردازنده حافظه RAM و تمهیدات منبع تغذیه را برطرف کرده است. همچنین یک برد simple carrier امکان برقراری ارتباط بین ماژول رسپری و سیستم های جانبی را فراهم می کند. این ماژول از یک form factor استاندارد به نام DDR2 SODIMM که توسط چندین تولید کننده ارائه شده است و به راحتی قابل دسترس و ارزان هستند، بهره می برد.
به طور کلی دو نسخه از Compute Module 3 تولید شده است. اولین نسخه که standard CM3 است، دارای یک پردازنده BCM2837 تا فرکانس 1GByte ،1.2GHz حافظه رم مانند Raspberry Pi 3 و 4Gbytes حافظه فلش on-module eMMC است. دومین نسخه از این ماژول که ( Compute Module 3 Lite ( CM3L نامیده می شود دارای همان پردازنده BCM2837 ، 1 GByte حافظه رم و رابط SD Card بصورت پین هایی روی برد ماژول فراهم کرده است که کاربر می تواند به انتخاب خود آن را به SD Card و یا یک eMMC متصل کند.
همچنین آپدیت نسخه get-you-started breakout board به نام ( Compute Module IO Board V3 ( CMIO3 تولید شد. با توجه به میزان توان مصرفی این برد بازدهی های زیر را برای کاربر فراهم می کند:
- قابلیت برنامه ریزی بر روی حافظه فلش ماژول برای نسخه the non-Lite
- استفاده از یک SD Card برای نسخه Lite
- دسترسی به رابط های پردازنده (پین هدرها، کانکتورهای بسیار شبیه به Raspberry Pi)
- فراهم کردن کانکتورهای HDMI و USB مورد نیاز
در نهایت کاربر از یک سیستم کامل برخوردار بوده که می تواند نسخه لینوکس Raspbian و یا سیستم عامل انتخابی خود را بوت کند. این برد هم می تواند نقطه شروعی برای کسانی که با Compute Module طراحی میکنند، بوده و یا راهی سریع برای شروع کار با سخت افزار و بررسی یک سیستم آزمایشی قبل از صرف هزینه برای ساخت برد سفارشی باشد.
همه انواع Compute Module، CM3 و CM3L امکان استفاده از CMIO3 را دارا می باشد.
در واقع باید گفت هدف از تولید CM3 و CM3L به عنوان جایگزین نسخه اول Compute Module نبوده است بلکه Compute Module محصولی با قیمت و توان مصرفی پایین است و در جایی که بازدهی CM3 مورد نیاز نیست می توان از آن بهره برد.
ارسال پاسخ