شرکت ARM پس از معرفی اولین پردازنده 64 بیتی خود با نام Cortex-A57 ، آن را جایگزینی مناسب برای پردازنده های ARM سری A15 عنوان کرد. همچنین پردازنده سری Cortex-A53 را به عنوان جایگزینی برای پردازنده های ARM سری A7 دانست.
با توجه به اطلاعات منتشر شده توسط این شرکت ، جهش از Cortex A8 با تکنولوژی ساخت 65nm به Cortex A8 با تکنولوژی ساخت 45nm ، به لطف افزایش سرعت کلاک پردازنده از 600MHz به 1GHz بهبود عملکرد 70تا 75 درصد را در بر داشته است.
نتیجه جهش به یک پردازنده Cortex-A9 دو هسته ای در مقایسه با (Cortex-A8 (45nm افزایش عملکرد نسبی در حدود 2.5 برابر داشته است. با بررسی دقیق تر می توانیم این موضوع را در سه عامل ذیل ببینیم:
- دو برابر شدن تعداد هسته
- افزایش 25 درصدی عملکرد DMIPS
- Node کمتر که افزایش سرعت کلاک را در بر دارد
پردازنده A7 از A8 پنجاه درصد قدرت پردازش بیشتری دارا است در حالی که پردازنده A15 از A9 چهل درصد قویتر است. فرآیند تولید ترانزیستورهای کوچکتر بدین معنی است که باید در انتظار افزایش سرعت کلاک پردازنده ها باشیم. پردازنده A15 قابلیت اجرا شدن تا فرکانس 2.5GHz را داشته در حالی که پردازنده A7 تا فرکانس بیشتر از 1GHz در معماری 28nm اجرا می شود. نسل دوم Cortex-A57 و Cortex-A53 با بهبود عملکرد 50 درصدی با تکنولوژی ساخت 16nm و 14nmهمراه بوده است.
به عنوان مثال بردهای رسپری 2 و 3 از پردازنده با هسته سری A53 و برد Orange Pi از پردازنده های سری A7 استفاده می کنند که برای کسب اطلاعات بیشتر از بردهای مذکور میتوانید به مقاله مروری بر بردهای Embedded مبتنی بر پردازنده ARM مراجعه کنید.
مقایسه عملکرد Cortex A53 با A7
با مقایسه A7 در 5430 Exynos با A53 در5433 Exynosشاهد افزایش عملکرد کلی 30٪ برای هسته های A53 بودیم. هر دو پردازنده در فرکانسی مشابه مورد ارزیابی قرار گرفته و امکان مقایسه مستقیم IPC بین دو معماری را به ما خواهد داد.
در تست اول هر دو پردازنده در حالت ARMv7 مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج به شرح زیر است:
دیگر معیار عملکرد پردازنده ها آزمون GeekBench 3 است. با فعال کردن حالت AArch32 در CPU های A53، شاهد تاثیری بزرگ در نتایج عملیات رمزنگاری خواهیم بود.
میزان توان مصرفی
بررسی میزان توان مصرفی در هسته پردازنده ها کار دشواری است. برای این کار لازم است بخش های غیر ضروری درون پردازنده غیر فعال شود.
برای رسیدن به میزان مصرف توان لازم است،در بازه های زمانی منظم یک دقیقه ای اقدام به محاسبه کل توان مصرفی نموده و درنهایت نمودار مصرف انرژی بدست خواهد آمد. برای اطمینان از صحت و دقت اعداد و ارقام بدست امده، لازم است این آزمون را چندین بار تکرار نماییم.
ارسال پاسخ