تراشه ای با توان مصرفی کم جهت تشخیص گفتار خودکار توسط محققان MIT ساخته شده است. در حالی که نرم افزار های تشخیص گفتار بر روی گوشی های همراه به 1W توان احتیاج دارند، این تراشه بسته به تعداد کلمات مشخص شده به توانی بین 0.2 و 10mW احتیاج دارد. محققان بر این باورند که این تراشه باعث صرفه جویی 90 تا 99٪ می شود که می تواند کنترل صدا را برای دستگاه های الکترونیکی ساده و یا دستگاه های که انرژی خود را از محیط و یا شارژ باتری می گیرند، عملی سازد. به گفته پروفسور انانتا چاندراکاسان، کوچک سازی برنامه های کاربردی پوشیدنی و دستگاه های هوشمند به رابط های مختلف لمسی و یا صفحه کلید نیازدارد.
این تراشه شامل یک مدار تشخیص صدا است، که بر سر و صدای محیط جهت تشخیص گفتار و کلام نظارت دارد. اگر جواب مثبت بود، این چیپ مدار پیچیده تری را برای تشخیص صدا فعال می کند. محققان سه مدار متفاوت تشخیص صدا با درجات مختلف پیچیدگی را مورد آزمایش قرار دادند. اگرچه پیچیده ترین مدار از بین این سه مدار سه برابر توان مصرفی نسبت به ساده ترین آن استفاده می کند، این مورد باعث تولید توان کاذب می شود و در نهایت منجر به صرفه جویی بیشتر در توان خواهد شد.
به گفته محققان، شبکه تشخیص صدا جهت تعبیه در حافظه تراشه بیش از حد بزرگ است و این مساله بسیار مهمی است چرا که خارج شدن اطلاعات از چیپ انرژی زیادی مصرف می کند. اولین گام در به حداقل رساندن پهنای باند حافظه، فشرده سازی اطلاعات مرتبط با هر node است و تنها اطلاعات پس از خروج از چیپ از حالت فشرده خارج میشوند.
ارسال پاسخ